Nieuws van onze school

Lees hier ons laatste nieuws

Ouderavond 'Gedrag Online' voor alle ouders van groep 7 en 8 leerlingen: donderdag 21 november as.

Voorlichting van Halt in groep 7 en 8 inclusief ouderavond

In november komt er een vertegenwoordiger van Halt, in samenwerking met de politie en Figulus Welzijn, een voorlichting verzorgen voor onze leerlingen van groep 7 en 8. Het thema van de voorlichting is “Gedrag online”. Deze voorlichting wordt gevolgd door een ouderavond voor de ouders van de leerlingen van groep 7 en 8 van alle Dinxperse basisscholen. 
Deze ouderavond vindt plaats op donderdag 21 november in het Kulturhus in Dinxperlo en begint om 19.45 uur. Vanaf 19.30 uur kunt u inlopen en staat er koffie/thee klaar. Via de volgende link kunt u zich opgeven voor deze avond, waarin ook een terugkoppeling plaatsvindt van de gesprekken die met de leerlingen gevoerd zijn:

Aanmeldformulier

Alle basisscholen gaan er als vanzelfsprekend vanuit dat er van elk kind een vertegenwoordiging aanwezig is bij deze interessante avond.

Inhoudelijk:

Gedrag online

Kinderen hebben niet altijd door waar hun digitale acties toe kunnen leiden. Soms lijkt iets onschuldig, maar heeft het grote gevolgen en kan het zelfs strafbaar zijn. Tijdens de voorlichting praten we met de leerlingen over wat zij online doen en geven we tips voor ‘veilig internetten’.

Leerlingen leren dat je online vaak makkelijker ‘te ver gaat’ dan in een gewoon gesprek. Ze krijgen inzicht in de digitale wereld en welke gevolgen misbruik kan hebben voor alle betrokkenen. En ze leren hoe zij kunnen voorkomen dat ze in een strafbare situatie terecht komen.

In de voorlichting gaan we met de leerlingen uitzoeken wanneer iets op internet strafbaar is. Dit doen we door onder andere waargebeurde verhalen te analyseren. De leerlingen bespreken met elkaar wat er is gebeurd, of er een strafbaar feit is gepleegd, wie het slachtoffer is en of de dader een straf verdient.

Jongerenwerk en ook de wijkagent zullen waar mogelijk aansluiten bij de lessen.

Tijdens de oudervoorlichting gaan we in op de voorlichting die uw kind heeft gekregen.  Daarnaast kijken we naar de werking van het puberbrein en hoe het komt dat onze kinderen soms doen wat ze doen. Naast het vergroten van de kennis over de online leefwereld van de kinderen, gaan we met elkaar in gesprek en wisselen we ervaringen uit en hopen we het gesprek thuis aan te moedigen. 

Hiermee versterken we samen het effect van de voorlichtingen aan de kinderen op school. 

Er is tevens aandacht voor de overstap naar het voortgezet onderwijs en daarnaast krijgen ouders handelingsperspectieven aangereikt: wat kunnen zij doen als ze zich zorgen maken om hun kind? Hoe kunnen ze het gesprek aangaan en waar kunnen ze terecht voor hulp?

We hopen op een grote opkomst!


Reclame: Dansdag Danzarte 26 oktober - gratis deelname

Voor alle kinderen van 2,5 t/m 13 jaar organiseert Danzarte 26 oktober as. een ‘dansdag’ in het Kulturhus in Dinxperlo.

Schoolgids 2024/2025

In de bijlage de nieuwe schoolgids van dit schooljaar. Veel leesplezier!

20242025 Schoolgids SintLiborius gecomprimeerd
Week tegen Pesten 23- 27 september 2024

In de bijlage een brief over de Week tegen Pesten, namens onze anti-pest coördinator, Figen Altiparmak, deel ik deze met jullie.

Ouderbrief week tegen pesten
Inloopweek 23 t/m 27 september

Komt u ook weer een kijkje nemen in de groep(en) van uw kind(eren) de komende ochtenden? Tussen 10 voor half 9 en half 9 bent u van harte welkom samen met uw kind. Fijne week!

Instroom van 4 leerlingen uit Oekraïne

In Dinxperlo is onlangs het opvanghuis voor Oekraïnse vluchtelingen heropend. Hier zijn een aantal gevluchte gezinnen komen wonen. De Nederlandse wet verplicht kinderen in de leeftijd vanaf 4 jaar om naar school te gaan, dus ook de Oekraïnse kinderen binnen deze gezinnen moeten naar school. Deze kinderen worden op verschillende scholen in de gemeente geplaatst door een coördinator. Elke school wordt geacht deze kinderen onderwijs te bieden. De coördinator ziet toe op een goede verdeling over de verschillende scholen.

Vandaag hebben wij 4 nieuwe leerlingen rondgeleid in onze school. Deze leerlingen zullen een plek krijgen in de volgende groepen: een meisje in groep 1/2c, een meisje in groep 6 en twee meisjes in groep 4b. Wij hebben er alle vertrouwen in dat zij bij ons een liefdevolle, veilige plek vinden om te leren.

Nieuw! Leerlingenraad

We hebben een ouderraad, een medezeggenschapsraad en straks (hopelijk) ook een leerlingenraad. De leerlingenraad vergadert eens in de 6 weken met de directeur (mij) over het beleid in en om de school. Zo krijgen leerlingen ook een belangrijke stem, en dat verdienen ze! De leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 hebben de flyer uit de bijlage in de klas gezien en mogen zich opgeven. Ik kijk uit naar de opgaven!

Privacy voorkeuren check

We delen weer formulieren uit voor het checken van uw privacy. Vorig jaar hebben we u bevraagd via Klasbord, maar daarvan was de respons zo laag dat we het nu weer ‘old school’ proberen met briefjes. We zijn verplicht elk schooljaar uw privacy voorkeuren te checken, daarom krijgt uw (oudste) kind het formulier mee. Wilt het zsm weer retourneren naar school? Alvast bedankt!

Herinnering: Woensdag ouder-kind inloopmiddag (OKI)

Ter herinnering: Woensdagavond 4 september as. is onze ouder-kind inloop (OKI) middag tussen 17.00 en 18.30 uur voor alle kinderen en hun ouders/verzorgers. Met om 17.30 uur een informatie-moment voor ouders en verzorgers van groep 8 leerlingen in het lokaal van groep 8. Morgen krijgt uw kind alvast een informatiebrief mee van de leerkracht over dit schooljaar, en daarnaast een formulier ter voorbereiding van de ouder(start)gesprekken én een noodformulier. Dit laatste formulier is voor ons een check van telefoongegevens waarop u te bereiken bent als er een noodgeval is met uw kind(eren). Heel graag tot woensdag!

Parkeergedrag in de wijk: handhaving

Vanuit de wijk, buurt kregen wij helaas een klacht over het parkeergedrag van ouders die kinderen ophalen na school. Het blijkt dat auto's opritten blokkeren en buiten de parkeervakken staan, waardoor er gevaarlijke situaties ontstaan. Wij verzoeken u te letten op uw parkeergedrag en auto's daar neer te zetten waar ze horen: in de parkeervakken! Handhaving gaat regelmatiger controleren en beboeten als u verkeerd geparkeerd staat. Deze boetes zijn niet mals: fout parkeren kost €120 en parkeren op de gehandicapten parkeerplaats zonder kaart kost €490. In en om de school, en aan de straat, zijn er voldoende parkeermogelijkheden, dus parkeren zou geen probleem mogen zijn. Ook een auto stationair laten lopen of wachten in een auto waarbij u de motor laat draaien, is niet wenselijk buiten de parkeervakken (en niet goed voor het milieu). Wilt u hier alert op zijn?! En natuurlijk is het het allerbeste als u er zoveel als mogelijk voor kiest met de fiets of wandelend naar school te komen.