Nieuws

Lees hier ons laatste nieuws
Juf Janina tot ziens! Fijne zomervakantie!

Het afscheid van Juf Janina is vanmorgen zeer goed gestart! Ze werd opgehaald met de BSO bus en naar school gereden. Daar werd ze door onze leerlingen ontvangen met luid gejuich en een applaus. We boden haar een prachtig cadeau aan, een drone-foto van alle leerlingen die de letters vormden: Juf Janina Bedankt! En daarna mocht ze met de kruiwagen de hele school door om de meegebrachte chocolade op te halen. Het was een groot succes en met veel knuffels en handjes heeft ze afscheid genomen. Vanaf half 12 mogen ouders ook nog even handen komen geven en dan is het zover, haar laatste werkdag zit erop. Als team nemen we vanmiddag nog afscheid van haar. Wat gaan we haar missen!

Ook voor onze leerlingen is het bijna zover, de start van de zomervakantie komt eraan. Hopelijk kijkt u, net als wij, terug op een goed schooljaar. Door middel van ons ouderbedankje willen wij u een compliment geven voor uw betrokkenheid bij onze school en vooral bij uw kind(eren). Wij wensen u en uw kind(eren) nu een hele mooie en superfijne vakantie toe!

Graag zien we alle leerlingen maandag 26 augustus weer fris terug op school voor weer een kleurrijk nieuwe schooljaar. Ook zien we u graag tijdens onze informatie avond op woensdag 4 september. (Let op: deze datum is gewijzigd ten opzichte van eerdere communicatie!)

Geniet van de zomer! 

Hartelijke groet, 

mede namens mijn team;

Yvet Knoefmann, directeur

 

Ouders bedankt!

Wat een lief cadeau vond ik op mijn bureau! Bedankt voor deze attentie, ik waardeer het enorm. Het is niet nodig, tenslotte is het mijn werk en doe ik het heeeeeel graag, maar desalniettemin erg leuk om te krijgen.

Doordraaimiddag: kennismakingsmoment met nieuwe leerlingen en leerkrachten

We kijken terug op een geslaagde doordraaimiddag afgelopen maandag! Alle kinderen zijn doorgeschoven naar hun volgende groep en hebben kennisgemaakt met hun nieuwe leerkracht en hun klasgenoten. Voor groep 1/2c en groep 6 was het even extra spannend, omdat zij een voor hen nog onbekende, nieuwe leerkracht krijgen: juf Quinty Barel (groep 1/2) en juf Wieb Soeter (groep 6). Zij stellen zich graag even aan u voor:

Hoi allemaal,

Mijn naam is Quinty en ik kom na de zomervakantie op de Sint Liborius werken. Ik ben 25 jaar en ik kom zelf uit Almere, maar ik ga verhuizen naar Winterswijk. Hier woon ik samen met mijn vriend, de hond en zijn kinderen. Ik hou heel erg van lezen en ik kan echt genieten van een goed boek. Ik vind het ook heel erg leuk om wat meer van de wereld te ontdekken door op reis te gaan tijdens de vakanties. Wandelen met onze hond Kay vind ik ook heerlijk. Een ondeugende Golden Retriever is het. Ik heb enorm veel zin om aankomend schooljaar te gaan starten op de Sint Liborius. Fijne vakantie allemaal!

Groetjes, Quinty Barel (op de foto in de bijlage met bril)

Hoi allemaal,

Via deze weg wil ik mijzelf graag voorstellen. Mijn naam is Wieb Soeter, 28 jaar oud en woonachtig in ´’s-Heerenberg. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om voetbal te kijken, te shoppen of lekker uit te gaan eten.
Na de vakantie zal ik op de Sint Liborius starten in groep 6. Ik heb hiervoor gewerkt op de St. Jozef in Loil (Didam). Hier heb ik 5 jaar voor groep 5-6 gestaan.
Ik heb heel veel zin om op de Sint Liborius te starten en ik kijk er naar uit om alle kinderen en ouders/verzorgers te ontmoeten.

Een hele fijne vakantie en hopelijk tot snel!

Wieb Soeter (op de foto in de bijlage zonder bril)

Tijdens het inloopmoment op vrijdag 23 augustus tussen 10 en 12 uur, de vakantie en tijdens de informatie avond bij de start van het schooljaar, kunt u ze in het echt zien en persoonlijk kennismaken.

Ook hebben er een aantal nieuwe leerlingen kennisgemaakt in verschillende groepen. Zij starten na de zomervakantie bij ons op school. In groep 1/2 start Hannah, in groep 3 Rital en Henri, in groep 4 Limar, Bushra, Rania, Rens, Stan, Hugo en Imani, in groep 5 Khaalid, in groep 7 Lamar en Leff en in groep 8 Hetty en Asmanour. Wij wensen hen een leerrijke, mooie schooltijd toe bij ons!

Airco’s worden geplaatst

De komende twee weken worden de airco’s opgehangen in onze lokalen. De nieuwe zonnepanelen liggen al klaar om ze aan te sturen. Hoera!

Organisatie in schooljaar 2024/2025

Graag verwijs ik naar de brief in de bijlage met belangrijk nieuws over komend schooljaar. U leest bijvoorbeeld meer over de geplande schooltijd verruiming naar 14.15 uur, de nieuwe groepsindeling met leerkrachten en het definitieve vakantie en vrije dagen overzicht.

20242025 organisatiebrief Sint Liborius
Avondvierdaagse Dinxperlo 3 t/m 7 juni

Graag deel ik namens de organisatie de poster met informatie over de Dinxperse avondvierdaagse.

Poster avondvierdaagse 2024
We starten maandag weer! Inloopweek en vakanties en vrije dagen 2024/2025

Maandag 13 mei starten we weer voor de laatste periode van het schooljaar. We kijken er naar uit al onze leerlingen, en u, weer te zien! Er is komende week inloopweek, dus u mag tussen 8.20 en 8.30 uur gezellig even meelopen naar binnen om te kijken bij uw kind(eren). Wilt u niet eerder dan 8.20 uur binnenkomen? Vanaf 8.20 uur zijn de leerkrachten namelijk in of bij het lokaal en kunnen zij er zijn voor u en uw kind(eren).  

De volgende vakanties en vrije dagen mag u alvast in uw agenda noteren voor schooljaar 2024/2025: 

Vrije dagen i.v.m. studiedagen 24 en 25 oktober 2024

Herfstvakantie 28 oktober t/m 1 november 2024

Vrije dag i.v.m. Essentiusdag 6 december 2024

Kerstvakantie 23 december 2024 t/m 3 januari 2025

Voorjaarsvakantie 3 t/m 7 maart 2025

Goede vrijdag en Pasen 18 t/m 21 april 2025

Meivakantie 28 april t/m 9 mei 2025

Hemelvaart 29 en 30 mei 2025

Pinksteren 9 en 10 juni 2025

Zomervakantie 21 juli t/m 29 aug 2025

Nb. De vrije dagen zijn nog niet helemaal compleet: er worden nog 2 of 3 studiedagen gepland over het gehele schooljaar. Omdat er externen betrokken zijn bij deze planning, zijn deze nog niet vastgesteld. Ik verwacht dit begin juni te kunnen communiceren. 

Voor alle moeders: mooie moederdag morgen! 

Tot maandag…

 

 

Streetwise dag donderdag 25 april

Donderdag organiseren we in het kader van verkeersonderwijs een dag Streetwise, georganiseerd door de ANWB.


Wat is Streetwise?

Goed meedoen in het verkeer is niet makkelijk. Het is vaak druk en grote mensen letten niet altijd op. En er zijn erg veel fietsen en auto’s. Daarom is het belangrijk dat je zelf goed oplet. Maar hoe lang duurt het nou voordat een auto stopt? En wist je al dat fietsen met een rugzak veel moeilijker is dan je dacht? En weet jij precies wanneer kleine kinderen nog in een autostoeltje moeten in de auto? Dit en nog veel meer leer je tijdens Streetwise!


Groep 1 & 2: Toet toet

Het herkennen van (gevaarlijke) verkeersgeluiden en het oefenen met oversteken staan centraal. Daarnaast leer je waarom het zo belangrijk is om een kinderzitje en de autogordel te gebruiken.


Groep 3 & 4: Blik en klik

Wat kan je zelf doen om je veiligheid in het verkeer te vergroten? Je leert onder andere veilig oversteken over een zebrapad en tussen twee auto’s. Ook leer je begrijpen waarom je in de auto een gordel en autostoeltje moet gebruiken.


Groep 5 & 6: Hallo auto

Hallo auto leert je over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Je neemt zelf plaats op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en mag zelf remmen! Ook het dragen van een veiligheidsgordel en wie een autostoeltje of zitverhoger moet gebruiken komen in deze les aan bod.Groep 7 & 8: Trapvaardig

Trapvaardig traint je in praktische fietsvaardigheid. Je fietst over een uitdagend parcours en traint moeilijke manoeuvres. Hierin komt van alles aan bod: slalommen, over schuine stukjes fietsen en ook over je schouder kijken en je hand uitsteken en toch rechtdoor fietsen. Ook rij je met een zware rugtas op. Hiermee bereiden we je voor op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school. Belangrijk: groep 7/8 neemt hun eigen fiets mee!


Actie vakantietas voor de minima

Ook dit jaar wordt er weer een ‘vakantietas’actie georganiseerd door het Meedoenpact Aalten en de kerken in Aalten, Bredevoort en Dinxperlo verenigd in de Stichting DHA (Diaconale Hulpverlening gemeente Aalten). Vakantietasjes worden uitgedeeld aan kinderen (0-14 jaar) uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben. De tasjes zijn gevuld met ‘leuke’ dingen waar ze in de vakantie mee kunnen spelen aangevuld met iets lekkers. De ouders ontvangen een tegoedbon van € 30 om levensmiddelen te kopen bij de plaatselijke supermarkt.

Als u denkt in aanmerking te komen voor deze actie meldt dit dan voor 31 mei via info@meedoenpactaalten.nl.

Bij aanmelding graag de volgende gegevens doorgeven:

-          Naam, adres, woonplaats

-          Aantal kinderen van 0-14 jaar (met vermelding geboortejaar)

Er zal strikt vertrouwelijk met de door u verstrekte gegevens worden omgegaan. In de week voor de zomervakantie zullen de vakantietasjes worden bezorgd.

 

Reminder: Inloopweek!

Zoals in onze kalender staat: vanaf morgen is het de hele week weer inloopweek! Tussen 8.20 en 8.30 uur bent u van harte welkom om even mee te lopen met uw kind(eren). Graag tot ziens!