Avondvierdaagse Dinxperlo 3 t/m 7 juni

Graag deel ik namens de organisatie de poster met informatie over de Dinxperse avondvierdaagse.

Poster avondvierdaagse 2024
We starten maandag weer! Inloopweek en vakanties en vrije dagen 2024/2025

Maandag 13 mei starten we weer voor de laatste periode van het schooljaar. We kijken er naar uit al onze leerlingen, en u, weer te zien! Er is komende week inloopweek, dus u mag tussen 8.20 en 8.30 uur gezellig even meelopen naar binnen om te kijken bij uw kind(eren). Wilt u niet eerder dan 8.20 uur binnenkomen? Vanaf 8.20 uur zijn de leerkrachten namelijk in of bij het lokaal en kunnen zij er zijn voor u en uw kind(eren).  

De volgende vakanties en vrije dagen mag u alvast in uw agenda noteren voor schooljaar 2024/2025: 

Vrije dagen i.v.m. studiedagen 24 en 25 oktober 2024

Herfstvakantie 28 oktober t/m 1 november 2024

Vrije dag i.v.m. Essentiusdag 6 december 2024

Kerstvakantie 23 december 2024 t/m 3 januari 2025

Voorjaarsvakantie 3 t/m 7 maart 2025

Goede vrijdag en Pasen 18 t/m 21 april 2025

Meivakantie 28 april t/m 9 mei 2025

Hemelvaart 29 en 30 mei 2025

Pinksteren 9 en 10 juni 2025

Zomervakantie 21 juli t/m 29 aug 2025

Nb. De vrije dagen zijn nog niet helemaal compleet: er worden nog 2 of 3 studiedagen gepland over het gehele schooljaar. Omdat er externen betrokken zijn bij deze planning, zijn deze nog niet vastgesteld. Ik verwacht dit begin juni te kunnen communiceren. 

Voor alle moeders: mooie moederdag morgen! 

Tot maandag…

 

 

Streetwise dag donderdag 25 april

Donderdag organiseren we in het kader van verkeersonderwijs een dag Streetwise, georganiseerd door de ANWB.


Wat is Streetwise?

Goed meedoen in het verkeer is niet makkelijk. Het is vaak druk en grote mensen letten niet altijd op. En er zijn erg veel fietsen en auto’s. Daarom is het belangrijk dat je zelf goed oplet. Maar hoe lang duurt het nou voordat een auto stopt? En wist je al dat fietsen met een rugzak veel moeilijker is dan je dacht? En weet jij precies wanneer kleine kinderen nog in een autostoeltje moeten in de auto? Dit en nog veel meer leer je tijdens Streetwise!


Groep 1 & 2: Toet toet

Het herkennen van (gevaarlijke) verkeersgeluiden en het oefenen met oversteken staan centraal. Daarnaast leer je waarom het zo belangrijk is om een kinderzitje en de autogordel te gebruiken.


Groep 3 & 4: Blik en klik

Wat kan je zelf doen om je veiligheid in het verkeer te vergroten? Je leert onder andere veilig oversteken over een zebrapad en tussen twee auto’s. Ook leer je begrijpen waarom je in de auto een gordel en autostoeltje moet gebruiken.


Groep 5 & 6: Hallo auto

Hallo auto leert je over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Je neemt zelf plaats op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en mag zelf remmen! Ook het dragen van een veiligheidsgordel en wie een autostoeltje of zitverhoger moet gebruiken komen in deze les aan bod.Groep 7 & 8: Trapvaardig

Trapvaardig traint je in praktische fietsvaardigheid. Je fietst over een uitdagend parcours en traint moeilijke manoeuvres. Hierin komt van alles aan bod: slalommen, over schuine stukjes fietsen en ook over je schouder kijken en je hand uitsteken en toch rechtdoor fietsen. Ook rij je met een zware rugtas op. Hiermee bereiden we je voor op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school. Belangrijk: groep 7/8 neemt hun eigen fiets mee!


Actie vakantietas voor de minima

Ook dit jaar wordt er weer een ‘vakantietas’actie georganiseerd door het Meedoenpact Aalten en de kerken in Aalten, Bredevoort en Dinxperlo verenigd in de Stichting DHA (Diaconale Hulpverlening gemeente Aalten). Vakantietasjes worden uitgedeeld aan kinderen (0-14 jaar) uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben. De tasjes zijn gevuld met ‘leuke’ dingen waar ze in de vakantie mee kunnen spelen aangevuld met iets lekkers. De ouders ontvangen een tegoedbon van € 30 om levensmiddelen te kopen bij de plaatselijke supermarkt.

Als u denkt in aanmerking te komen voor deze actie meldt dit dan voor 31 mei via info@meedoenpactaalten.nl.

Bij aanmelding graag de volgende gegevens doorgeven:

-          Naam, adres, woonplaats

-          Aantal kinderen van 0-14 jaar (met vermelding geboortejaar)

Er zal strikt vertrouwelijk met de door u verstrekte gegevens worden omgegaan. In de week voor de zomervakantie zullen de vakantietasjes worden bezorgd.

 

Reminder: Inloopweek!

Zoals in onze kalender staat: vanaf morgen is het de hele week weer inloopweek! Tussen 8.20 en 8.30 uur bent u van harte welkom om even mee te lopen met uw kind(eren). Graag tot ziens!

Paasbrunch woensdag 27 maart 2024

Woensdag 27 maart organiseert onze ouderraad weer een heerlijke, gezellige Paasbrunch voor al onze leerlingen! In de bijlage de flyer met meer informatie. We kijken er nu al naar uit!

Reclame: Paasevent zondag 24 maart 2024

Graag verwijs ik naar de bijlage voor de flyer van een speciaal Kinder-Paasevent op zondag 24 maart 2024, georganiseerd door de 3 kerken in Dinxperlo.

uitnodiging kinderevent
Einde van de vakantie: studiedag, inloopweek en oudergesprekken

De voorjaarsvakantie is weer bijna ten einde. Morgen (maandag 19 februari) hebben alle leerlingen nog een dagje vrij vanwege onze studiedag. Deze staat weer in het teken van 'gedrag'. Samen met het team van De Borckeshof, leren, we onder leiding van een externe, over hoe wij van invloed zijn én kunnen zijn op het gedrag van een kind. Daarnaast is er ruimte voor 'teamwork'. In deze tijd werken leerkrachten samen aan een thema passend bij hun groep. Dit keer zullen de rapporten en de voorbereiding van de oudergesprekken centraal staan.

U heeft zich reeds in kunnen schrijven voor een oudergesprek. Dit keer zonder uw kind, maar wel over uw kind natuurlijk! 'Hart, handen en hoofd' zijn onderwerp van dit gesprek. Ik wens u een prettig gesprek toe!

Dinsdag t/m vrijdagmorgen mag u ook weer komen inlopen; van 8.20 tot 8.30 uur bent u van harte welkom om mee te kijken in de groep van uw kind. De inloop is alleen de aankomende week, de week erop mag u kind weer gewoon zelfstandig naar binnen komen (mits u andere afspraken heeft).

Parents4Parents vragenlijst

Enkele jaren geleden heeft Essentius Parents4Parents georganiseerd, ouderavonden voor en door ouders. De werkgroep van Parents4Parents, bestaande uit vertegenwoordigers vanuit alle ouderraden, de directeur-bestuurder en projectleider Kenniscentrum van Essentius, heeft een vragenlijst gemaakt. Zij hebben ons gevraag deze met u te delen middels onderstaande link of via de QR code. Invullen van de korte vragenlijst kan tot en met vrijdag 9 februari 2024. Zij hopen op uw respons! Alvast bedankt.

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=OwHY3PzoJE2LELwcgh4MiHEmhBOzL3lBv7Feqkew5dhUMkk2Tk5DOUNMVzA0MU1UNzFLTFlYUVRJNS4uNorovirus heerst op school

Vandaag bereikte ons het bericht dat een van onze leerlingen uit de kleutergroep het Norovirus heeft. Dit virus veroorzaakt ;'buikgriep'. Omdat het valt onder zeer besmettelijke virusziektes, raadt de GGD NOG ons aan u te informeren. Dit omdat u dan bewust kunt letten op symptomen. Via deze link krijgt u meer informatie over het virus: https://www.rivm.nl/norovirus. en de symptomen.

deze website is gerealiseerd door Heutink ICT