Schoolreisje - dinsdag 14 juni (4 t/m 7) en dinsdag 21 juni (groep 1 t/m 3)

We mogen weer op schoolreisje!

Dinsdag 14 juni as. gaan de groepen 4 t/m 7 naar Wunderland Kalkar in Duitsland en dinsdag 21 juni as. gaan de groepen 1,2 en 3 samen plezier maken in het 'Land van Jan Klaassen' in Doetinchem. Groep 8 gaat niet mee, zij gaan namelijk al samen op kamp (30 mei).

Voor een sfeerimpressie, klik hier: www.land van jan klaassen en https://www.wunderlandkalkar.eu/nl/familiepark

Eigen vervoer

Om de (hoge) kosten van busvervoer te drukken, kiezen we ervoor om met eigen vervoer te gaan. Heeft u zin en tijd om te rijden deze dag? Teken dan snel in via Klasbord! We bieden elke ouder die rijdt een km-vergoeding aan. De vergoeding bedraagt 20 cent per kilometer (uitgaande van de kortste afstand in kilometer van school naar het park). Mocht u hier gebruik van willen maken, dan kunt u een declaratieformulier opvragen bij de leerkracht van uw kind. 

Kosten

We vragen een bijdrage van 20 euro per kind. Van deze bijdrage betalen wij de entree, versnaperingen en het vervoer.

Dit bedrag graag uiterlijk 7 juni 2022 betalen op 

bankrekeningnummer NL39 RABO 0310 4081 80 

ten name van Sint Liborius 

o.v.v. van de naam/namen en groep(en) van uw kind(eren) en ‘schoolreisje 2022’

Mocht het niet lukken deze kosten te betalen, mag u hiervoor contact opnemen met Yvet, directeur –  telefonisch op 06-53994309 of per mail op sintliborius@essentius.nl

Tijden

De leerlingen van groep 4 t/m 7 komen dinsdag 14 juni om 9:15 op school en verzamelen in eigen groep, om 09:30 vertrekken we richting park. Om 14:30 verzamelen we in het park voor de terugreis en om 15:00 uur zijn we terug op school. 

De leerlingen van groep 1,2,3  komen dinsdag 21 juni om 9:15 uur op school en gaan naar hun eigen groep. Om 09:30 uur vertrekken we richting het park. Ouders  en andere belangstellenden die ons willen uitzwaaien zijn welkom! Om 13:30 uur vertrekken we vanuit het park en de terugkomst op school is om 14:00 uur. 

Praktische informatie

Er zullen voldoende leerkrachten en studenten meegaan om de leerlingen te begeleiden deze ochtend. Allemaal bekende gezichten voor de kinderen. Meer praktische informatie krijgt u een week voorafgaand aan het schoolreisje van de leerkrachten van uw kind, via Klasbord.

Als u vragen heeft, stel ze gerust.. We kijken uit naar een mooie dag plezier maken samen! 

Vriendelijke groet,

Werkgroep Schoolreis - juf Loes, juf Harmke en Meester Luuk


Maandag 9 mei starten we weer!

Na een zonnige vakantie gaan we maandag toch echt weer beginnen en zien we iedereen graag terug! Hopelijk heeft iedereen genoten van de vrije dagen en is iedereen opgeladen voor de eindsprint van dit schooljaar. Ongelooflijk hoe snel de tijd voorbij vliegt! Een mooie periode ligt voor ons, met onder andere buitenexcursies, kampen, sportdagen, Crelida....

Als team richten we ons de komende periode ook al op komend schooljaar, het maken van een jaarplanning, nieuwe schooldoelen stellen n.a.v. ons schoolplan, evalueren van huidige jaardoelen en de opbrengsten van ons onderwijs, een plan van aanpak maken naar aanleiding van de tevredenheidsonderzoeken op ouder- leerling en leerkracht niveau (bedankt voor het invullen!), het vormen van de organisatie voor komend schooljaar (werkverdelingsplan) met groepen en leerkrachten.We houden u via Klasbord graag op de hoogte van ontwikkelingen hierin.

Tot maandag.. We wensen alle moeders morgen een hele mooie moederdag toe!

Zonnige groet, Yvet Knoefmann - directeur

Audit: interne kwaliteit

Beste ouder(s), verzorger(s),

Vandaag worden wij bezocht door twee auditoren van Essentius. Essentius directeuren zijn allemaal opgeleid als auditoren en alle scholen worden 1x per 2 jaar bezocht door minimaal 2 auditoren in het kader van kwaliteitszorg. De auditoren doen lesbezoeken, spreken met leerlingen, leerkrachten, directie en intern begeleider over een aantal thema's die van belang zijn om kwaliteit te leveren. Als team vullen we vooraf een zelfevaluatie in en geven thema's aan waarop we in ieder geval graag bekeken willen worden. Wij hebben spelend leren en instructievaardigheden van leerkrachten als thema's centraal gesteld. Vanuit de audit komt een rapportage met aanbevelingen voor ons onderwijs. Saar (gr.6), Joep (gr 5), Ayla (gr 5), Saar (gr.8), Siebe (gr 6), Quinn (gr 8), Mia (gr 7) en Maud (gr 7) hebben vandaag met de auditoren gesproken over hoe zij het vinden op onze school. We kijken uit naar de bevindingen van het auditteam en we delen deze bevindingen straks ook graag met u!

Hartelijke groet, Yvet

Reclame: gezinseditie 'wandelen voor water' 2022

In de bijlage een oproep voor gezinnen om mee te doen met de gezinseditie van Wandelen voor Water, die wij graag met u delen.

Persbericht Wandelen voor Water
Padlet: tijdlijnen in beeld

Klasbord zorgt ervoor dat u op de hoogte wordt gehouden van activiteiten en het nieuws over de groep(en) van uw kind(eren). We merken dat het totaalbeeld van de school hiermee wat vervaagt, dus daar willen we wat aan doen!

Via deze link komt u bij onze padlet: tijdlijnen in beeld. Een aantal nieuwsitems vanaf Klasbord hebben we op deze tijdlijn geplaatst, zodat u een beeld krijgt van de gehele school. Als u naar beneden swipet op de berichten kunt u het volledige bericht lezen. We zullen de padlet maandelijks updaten. Veel lees-en kijkplezier!

https://padlet.com/yvetknoefmann/visgoc50j7zq5w59


Voorlezen aan voorleeshond Serah!

Leren lezen is het belangrijkste onderdeel van het onderwijsproces. Toch is leren lezen niet voor alle kinderen vanzelfsprekend en gemakkelijk. Met name het hardop voorlezen kan ervoor zorgen dat kinderen onzeker worden en het plezier in het (leren) lezen verliezen. Daarom werken wij samen met voorleeshond Serah en haar begeleider Lucy Brouwer.

Gedurende een periode van 12 weken komt Serah wekelijks met haar begeleider naar school. Een aantal kinderen mogen de hond voorlezen terwijl de hond naast ze ligt te luisteren, zonder oordeel te vellen. Een voorleeshond is specifiek getraind hiervoor en komt altijd samen met deskundige begeleiding die opgeleid is bij R.E.A.D. Nederland. Tijdens de voorleessessie, die ongeveer een kwartier duurt, kan het kind op zijn of haar eigen tempo lezen, op een prettige plek in de school. Er zijn geen andere kinderen bij. Op deze manier krijgt het kind de volledige aandacht van de hond en zijn begeleider. Door het voorlezen aan de hond krijgen kinderen weer meer vertrouwen krijgen waardoor het lezen steeds beter gaat en het ook leuker wordt! 

In de komende periode zal Serah op school komen om samen met een aantal kinderen te lezen. (ouders van kinderen die op school met de hond lezen zijn hiervan op de hoogte). 

Leest uw kind niet met de voorleeshond op school, maar denkt u toch dat dit passend zou kunnen zijn bij uw kind: via bibliotheek 'De Achterhoekse Poort' kan uw kind in Aalten, Terborg, Ulft en Varsseveld ook lezen met een voorleeshond. Opgave hiervoor gaat via de website van de bibliotheek of in de vestiging van de bibliotheek. 

20220208 foto van voorleeshond Serah
Nieuw protocol Corona per 28 januari 2022

Beste ouder(s), verzorger(s),

in de bijlage kunt u het nieuwe protocol Corona lezen. Deze geldt vanaf heden, 28 januari 2022. Belangrijke wijzigingen zijn er met name in de thuisblijf- en quarantaineregels. Het is echt belangrijk dat u deze goed doorneemt.

Als u vragen heeft over dit protocol, mag u ze altijd stellen.

Pas goed op uzelf en uw naasten, blijf gezond en wees lief voor elkaar…

Met vriendelijke groet,

Yvet Knoefmann, directeur

20220128 Protocol Corona Sint Liborius
De beste wensen voor 2022

Wij wensen iedereen een heel goed, gezond, leerrijk 2022 toe!


Prettige kerstdagen en een gelukkig 2022

Namens mijn team, wens ik iedereen alvast een hele mooie, prettige kerst toe en een gelukkig 2022

Duitse les weer van start

Vanaf morgen zal Silke Rauwers Duitse les geven aan de groep 1 t/m 4. Groep 5 t/m 8 krijgen in plaats van Duits, Engelse lessen.

Silke stelt zich graag even aan u voor:

Ik ben Silke Rauwers, woonachtig in Etten. Hier woon ik samen met mijn vriend Rens en onze drie kinderen. In mei verwachten wij ons vierde kindje. 

De afgelopen 12 jaar heb ik Duits gegeven in het voortgezet onderwijs. Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin gehad, maar ik had heel erg zin in een nieuwe uitdaging. Deze uitdaging heb ik gevonden! Vanaf 1 december ga ik aan de slag bij Essentius. Ik ga op een aantal scholen werken, waaronder de St. Liborius, Duits geven. Het lijkt mij heel leuk om jonge kinderen al enthousiast te maken voor onze buurtaal en ze proberen al iets voor te bereiden op wat er op de middelbare school gaat komen. 

Ik hoop dat de kinderen net zo enthousiast zullen zijn als ik!

deze website is gerealiseerd door Heutink ICT