Inloopweek volgende week (30 januari t/m 3 februari 2023)

Graag nodigen wij u volgende week weer van harte uit om in te lopen met uw kind(eren). Elke schooldag van 10 voor half 9 tot half 9 geven wij u de kans te kijken in de klas van uw kind(eren). U bent niets verplicht, maar wel welkom!

De volgende inloopweken zijn: 27 maart t/m 31 maart 2023 - 22 t/m 26 mei 2023 -19 t/m 23 juni 2023

Wijziging leerkrachten

Omdat wij met een extra kleutergroep starten, waar juf Demi de leerkracht van wordt, is er een wijziging voor de groep van uw kind. Irene zal vanaf komende week dinsdag de hele dag aan de groep lesgeven en haar vrije middagen op woensdagmiddag opnemen. Deze middagen zal Marlies Tolkamp in de groep zijn. Juf Marlies is een bekend gezicht voor de leerlingen, omdat zij reeds als plusleerkracht werkt op onze school en verbonden is aan de kleutergroepen. Ook heeft ze al regelmatig ingevallen in de groep. Marlies is woensdag en vrijdag aan het werk op onze school, dan kunt u haar ontmoeten. De andere dagen werkt zij als leerkracht van de Taalklas Essentius en valt zij in op verschillende scholen binnen Essentius.

De beste wensen voor 2023

Wij wensen u en uw kinderen een heel mooi en gelukkig 2023 toe! Komende maandag starten we om half 9. We zien iedereen dan graag weer terug.

Nieuw in 2023: een extra kleutergroep

We starten vanaf maandag met een extra kleutergroep (groep 1) gevestigd in een lokaal in de speelzaal van onze school. Demi te Grootenhuis is de leerkracht van deze groep. Zij is er 5 dagen in de week. In de bijlage enkele impressie foto’s van het nieuwe lokaal. Voor de andere kleutergroepen betekent dit, dat er (in principe) geen nieuwe leerlingen meer bijkomen dit schooljaar. Nieuwe, startende leerlingen gaan naar deze groep. De ouders van de leerlingen uit deze groep nodigen we as. maandag van harte uit om mee naar binnen te gaan en te kijken.

Geniet nog van de vakantie en tot maandag...

Kerstgroet en nieuwjaarswens

Wij wensen u allen een prachtige kerst toe en een gelukkig 2023 - Donderdagavond vieren we samen kerst. De kerstvakantie start as. vrijdag 23 december om 11.45 uur voor alle leerlingen. We zien elkaar weer terug op maandag 9 januari 2023. Alvast een fijne vakantie!

Verkeers(wan)gedrag en parkeren: een verzoek

Koude en regenachtige dagen zijn aangebroken en we merken dat ouders vaker de auto verkiezen, boven fietsen of wandelen, om kinderen naar school te brengen of op te halen. Van onze eigen ouders en van onze buurt krijgen wij met regelmaat melding van (zeer) onveilige situaties voor kinderen en overlast van verkeerd geparkeerde auto's. Dit is zeer onwenselijk. Ik wil u verzoeken om, voor de veiligheid van onze, maar ook uw kind(eren, geen onveilige situaties te creëren als u met de auto komt en auto's fatsoenlijk te parkeren in parkeervakken die er rondom de school voldoende zijn. Daarnaast is het goed om te weten dat het niet toegestaan is om kinderen op het gedeelte van de fietsstraat uit de auto te zetten of in te 'laden'. Dit blokkeert fietsende leerlingen om het plein op of af te gaan. Het is verstandig om zoveel als mogelijk met de fiets of lopend naar school te komen.

Vandaag, dinsdag 13 december 2022, heb ik een gesprek gehad met handhaving van de Gemeente Aalten om het e.e.a af te stemmen ter verbetering. Dit bericht is een eerste aanzet om verkeersgedrag te verbeteren, zonder dat daar een directe consequentie van een boete aanhangt (mits de handhaving in een situatie anders beslist). Mocht dit niet baten, zal er bekeurd gaan worden op gevaarlijk rijgedrag en verkeerd parkeren en dat willen we eigenlijk voorkomen in deze barre tijden.

We gaan van CITO naar IEP - informatiebrief

Beste ouder(s), verzorger(s),

in de bijlage leest u alles over de overstap van CITO naar het IEP leerlingvolgsysteem. De brief bevat belangrijke informatie over de wijze waarop wij uw kinds ontwikkeling volgen op school.

Hartelijke groet,
Yvet Knoefmann - directeur

2022 Ouderbrief IEP LVS Sint Liborius
Nieuwsbrief oktober 2022

Veel leesplezier met onze nieuwsbrief van oktober (bijlage bij dit bericht), met onder andere informatie in over de schoolfotograaf, de studiedag en de MR. En een belangrijke QR code link naar onze nieuwe schoolgids!
Nieuwsbrief 2 Sint Liborius oktober 2022
Reclame: Sjors Sportief en Sjors Creatief

Sjors Sportief en Sjors Creatief is een creatief en sportkennismakingsproject waarbij kinderen op een laagdrempelige wijze kennis kunnen maken met verschillende takken van sport en creatieve bezigheden in de gemeente. . Het aanbod wordt verzameld in een boekje. Vandaag krijgt uw kind dit boekje mee naar huis. Aan de activiteiten kunnen en mogen alle kinderen van de basisschool deelnemen. Meer informatie is ook te vinden op de website: https://www.sjorssportief.nl


Week tegen pesten: 26 t/m 30 september 2022


Week Tegen Pesten!

Maandag 26 september start de landelijke actieweek tegen pesten met als slogan: GRAPJE! MOET TOCH KUNNEN?!’ Wij doen hier met elke groep aan mee, door, naast onze gewone Kwink-lessen, extra aandacht te besteden aan pesten. Wij doen mee omdat we het belangrijk vinden preventief aandacht te besteden aan dit onderwerp. We voeren een zero-tolerance beleid op pestgedrag binnen de school, besteden veel aandacht aan hoe goed om te gaan met elkaar. We zorgen er zo samen voor dat de school een veilige plek is voor iedereen.

Mochten er toch situaties voorkomen die als onveilig worden ervaren, dan vragen wij kinderen en/of ouders dit direct te melden bij de (groeps)leerkracht, zodat zij kunnen handelen. Ook kan er contact worden opgenomen met onze AntiPestCoördinator: juf Figen Altiparmak (figen.altiparmak@essentius.nl).

We maken er een mooie week van met onze leerlingen. Meer informatie over deze week kunt u vinden op de website: https://www.weektegenpesten.com

Naschools aanbod Figulus Welzijn

In de bijlage vindt u het nieuwe naschoolse programma aangeboden en opgesteld door Figulus ism enkele groep 8 leerlingen van verschillende basisscholen

deze website is gerealiseerd door Heutink ICT