Reminder: inloopweek en vrije dagen 26 t/m 30 mei

Komende week, 22 t/m 25 mei, nodigen wij u weer van harte uit om 's morgens tussen 10 voor half 9 en half 9 met uw kind(eren) mee te lopen naar binnen. Het is namelijk inloopweek! Ook herinneren we u er graag aan dat vrijdag 26 mei, maandag 29 mei (Pinksteren) en dinsdag 30 mei vrije dagen zijn voor alle leerlingen. Fijne week!

Reminder: Duplofeest woensdag 10 mei tussen 16 en 19 uur

Morgen is het zover: het Duplofeest waar wij u en uw kinderen van harte uitnodigen. In de bijlage nogmaals de flyer. Er is tussen 16 en 19 uur van alles te beleven in en om ons gebouw (denk aan: springkussens, oud-Hollandse spelletjes, dansen, basketbalclinic, lasergamen, schminken, lekker eten....) Bij sommige activiteiten geldt een maximum aantal deelnemers (vol=vol). Het is de bedoeling dat leerlingen t/m groep 6 onder begeleiding van een volwassene komen, de kinderen van groep 7 en 8 mogen ook zonder volwassene komen. De in-en uitgang is aan de kant van het plein van De Wegwijzer, maar de activiteiten zijn verdeeld over de gehele benedenverdieping van ons gebouw. We hebben er zin in! Tot dan!

20230510 Flyer Duplofeest
Uitnodiging Duplofeest 10 mei as.

De meivakantie is begonnen voor onze leerlingen: voor iedereen fijne dagen en een mooi Koningsfeest toegewenst!


Na de vakantie is het tijd voor een feestje: het Duplofeest waar wij u en uw kinderen van harte uitnodigen. In de bijlage de flyer. Er is deze middag van alles te beleven in en om ons gebouw. Bij sommige activiteiten geldt een maximum aantal deelnemers (vol=vol). Het is de bedoeling dat leerlingen t/m groep 6 onder begeleiding van een volwassene komt. De in-en uitgang is aan de kant van het plein van De Wegwijzer. We hebben er zin in! Tot dan!

Duplofeest flyer
Vakanties in schooljaar 2023 /2024

In samenspraak met onze MR is er weer een nieuw vakantierooster tot stand gekomen. Komend schooljaar hebben we de volgende vakanties en vrije dagen:

Herfstvakantie: maandag 16 oktober t/m vrijdag 20 oktober 2023

Essentiusdag: woensdag 6 december 2023

Kerstvakantie: vrijdag 22 december vanaf 11.45 uur t/m vrijdag 5 januari 2024

Voorjaarsvakantie: vrijdagmiddag 9 februari vanaf 11.45 uur t/m vrijdag 16 februari 2024

Pasen: donderdag 28 maart t/m maandag 1 april 2024

Meivakantie: maandag 29 april t/m vrijdag 10 mei 2024 (Hemelvaartsdag op 9 mei valt ook in deze vakantie)

Pinksteren: maandag 20 mei en dinsdag 21 mei 2024

Zomervakantie: vrijdagmiddag 12 juli vanaf 11.45 uur t/m vrijdag 23 augustus 2024

Er worden nog 3 vrije dagen ingepland voor onze studiedagen. Deze dagen worden (ruim) voor de zomervakantie bekend gemaakt.

U vindt de data ook in de kalender van Klasbord.

Ondersteuningsteam Oost Achterhoek vanaf 18 april '23 fysiek aanwezig in onze school

We zijn trots te kunnen melden dat wij de samenwerking met het Ondersteuningsteam Oost Achterhoek gaan uitbouwen. Het ondersteuningsteam is ondersteunend voor ouders in opvoedingsvragen. Onderstaand bericht ontvangt u van onze schoolmaatschappelijk werker: André Pöstgens.

*Ondersteuningsteam Oost Achterhoek vanaf april fysiek aanwezig op school.

Samen met het Ondersteuningsteam Oost Achterhoek heeft school besloten om de samenwerking verder te intensiveren.

Het Ondersteuningsteam Oost Achterhoek is al een aantal jaren betrokken bij de schoolondersteuningsteams van de St. Liborius om mee te denken over vragen betreffende kinderen van de school. Daarnaast zal ik, André Pöstgens, medewerker van het Ondersteuningsteam Oost Achterhoek, vanaf april op de derde dinsdag van de maand van 13:30 tot 15:30 aanwezig zijn op de St. Liborius. U heeft dan de mogelijkheid om tijdens deze momenten uw vragen laagdrempelig te stellen aan en te bespreken met mij. 

U kunt uw vragen altijd aan leerkracht of IB-er stellen en op de derde dinsdag van de maand ook aan mij. De eerste mogelijkheid zal op dinsdag 18 april tussen 13.30 en 15.30 uur zijn. 

Met vriendelijke groet,

André Pöstgens, 

Medewerker Ondersteuningsteam Oost Achterhoek

Studiedag morgen

Mocht u morgen van plan zijn uw kind(eren) naar school te brengen: niet doen! Er is morgen een studiedag en uw kind(eren) zijn nog vrij.


Vraagt u zich ook weleens hardop af waar een studiedag nu eigenlijk goed voor is? Lees dan verder. Heeft u deze vraag niet, stop dan gerust met lezen en geniet verder van uw zondagavond.


Wat is een studiedag?

Een studiedag is een verplichte werkdag voor alle leerkrachten en onderwijsondersteuners van een team. We zijn morgen allemaal aanwezig.


We gebruiken studiedagen om onze kennis te vergroten, verrijken en te onderhouden. De invulling is wisselend en passend bij onze schooldoelen en ambities.


Agenda morgen

Morgen beginnen we met een workshop spelend leren en spelbegeleiding voor de leerkrachten van groep 1 t/m 4. De andere leerkrachten hebben tijd voor teamwork: tijd om samen te werken aan lessen, ondersteuningsplannen of eigen gekozen thema’s voor hun groep. Daarna spelen we samen met de leerkrachten van De Borckeshof het ERWD spel: een spel ontwikkeld door de Essentius rekenspecialisten om onze kennis van Ernstige Reken en Wiskunde problemen te onderhouden. Na de gezamenlijke lunch, gaan we verder met een analyse-training van Leeruniek: in deze training leren we toetsen met behulp van dit systeem te analyseren en evalueren. Daarna stellen we groepsplannen op waarin we omschrijven hoe we de komende periode werken in onze groepen. Elke leerling krijgt een eigen plek in deze plannen. We sluiten de dag af met een presentatie van Marjon, ze is leerkracht van groep 4, ICTer en in opleiding voor digitale geletterdheid specialist. Ze neemt ons mee in het vormen van een visie op digitale geletterdheid en de plek in het onderwijs.


Het wordt vast een mooie, leerrijke dag! Geniet nog van uw zondagavond!

Inloopweek volgende week (30 januari t/m 3 februari 2023)

Graag nodigen wij u volgende week weer van harte uit om in te lopen met uw kind(eren). Elke schooldag van 10 voor half 9 tot half 9 geven wij u de kans te kijken in de klas van uw kind(eren). U bent niets verplicht, maar wel welkom!

De volgende inloopweken zijn: 27 maart t/m 31 maart 2023 - 22 t/m 26 mei 2023 -19 t/m 23 juni 2023

Wijziging leerkrachten

Omdat wij met een extra kleutergroep starten, waar juf Demi de leerkracht van wordt, is er een wijziging voor de groep van uw kind. Irene zal vanaf komende week dinsdag de hele dag aan de groep lesgeven en haar vrije middagen op woensdagmiddag opnemen. Deze middagen zal Marlies Tolkamp in de groep zijn. Juf Marlies is een bekend gezicht voor de leerlingen, omdat zij reeds als plusleerkracht werkt op onze school en verbonden is aan de kleutergroepen. Ook heeft ze al regelmatig ingevallen in de groep. Marlies is woensdag en vrijdag aan het werk op onze school, dan kunt u haar ontmoeten. De andere dagen werkt zij als leerkracht van de Taalklas Essentius en valt zij in op verschillende scholen binnen Essentius.

De beste wensen voor 2023

Wij wensen u en uw kinderen een heel mooi en gelukkig 2023 toe! Komende maandag starten we om half 9. We zien iedereen dan graag weer terug.

Nieuw in 2023: een extra kleutergroep

We starten vanaf maandag met een extra kleutergroep (groep 1) gevestigd in een lokaal in de speelzaal van onze school. Demi te Grootenhuis is de leerkracht van deze groep. Zij is er 5 dagen in de week. In de bijlage enkele impressie foto’s van het nieuwe lokaal. Voor de andere kleutergroepen betekent dit, dat er (in principe) geen nieuwe leerlingen meer bijkomen dit schooljaar. Nieuwe, startende leerlingen gaan naar deze groep. De ouders van de leerlingen uit deze groep nodigen we as. maandag van harte uit om mee naar binnen te gaan en te kijken.

Geniet nog van de vakantie en tot maandag...

Kerstgroet en nieuwjaarswens

Wij wensen u allen een prachtige kerst toe en een gelukkig 2023 - Donderdagavond vieren we samen kerst. De kerstvakantie start as. vrijdag 23 december om 11.45 uur voor alle leerlingen. We zien elkaar weer terug op maandag 9 januari 2023. Alvast een fijne vakantie!

deze website is gerealiseerd door Heutink ICT